schema giso.png

Traject carrosserie met specialisatie lettering/speciale carrosserietechnieken

Word carrossier, 

koetswerkhersteller of beletteraar.

 

Alle technieken van plaatslagen, uitdeuken, plamuren, schuren, spuiten, monteren en demonteren krijg je onder de knie. De auto kent geen geheimen voor jou en je bent handig en levert fijn werk af. Je kan aan het werk in de metaal en automobielsector. Grote werkplaatsen maar ook kleine familiezaken zoeken voortdurend goed opgeleide carrossiers.

Specialiseren kan met de module lettering / speciale carrosserietechnieken. Verschillende soorten folies aanbrengen op  reclamepanelen, voertuigen, binnenhuisinrichting en carwrapping behoren tot de leerstrof,  ook special painting en tuning worden aangeboden in deze unieke module.​

In de module-uren komt telkens een variatie van technische en technologische inhoud aan bod. (praktijk - technologie - Winformex - technisch proces - ...)

3e jaar.

 

Het eerste jaar van de tweede graad is aan de beurt voor de onderwijshervernieuwing. Zodra de nieuwe lessenroosters bekend zijn, vind je ze hier.

 

Studiegebied auto.

Module plaatslagen.

Duur 27 weken.

Module voorbewerken/spuiten.

​Duur 30 weken.

Module demonteren/monteren.

Duur 21weken.

Module autoschadeherstellen

Duur 21 weken.

Bedrijfsbeheer.

Leerlingen die slagen voor het vak bedrijfsbeheer ontvangen het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer. Dit attest is vereist bij de vestiging als zelfstandige.​ 

Specialisatie lettering/speciale carrosserietechnieken.

Duur 30 weken.​

Unieke module in België!

Leerlingen die slagen in het specialisatiejaar ontvangen het diploma secundair onderwijs.


Dit specialisatiejaar heeft twee doelstellingen. De vakbekwaamheid wordt verder uitgediept of gespecialiseerd en het gedeelte algemene vorming krijgt weer meer aandacht. Het resultaat is een volwaardig diploma secundair onderwijs. Net als in de andere onderwijsvormen opent dit diploma de poort naar hogere studies​.