schema giso.png

​​​​Traject lassen/monteren met specialisatie buisbewerking.

 

 

Word lasser.

 

Het verbinden van metalen volgens verschillende technieken en lasprocedés wordt jouw specialiteit. Je bent handig en nauwkeurig en leert werken volgens plan of model.

 

Je vindt snel werk in de metaalsector. Grote bedrijven maar ook kleinere gespecialiseerde familiezaken zijn voortdurend op zoek naar goed opgeleide lassers.​

In de module-uren komt telkens een variatie van technische en technologische inhoud aan bod. (praktijk - technologie - tekeninglezen - schetsen - technisch proces - ...)

3e jaar.

 

Het eerste jaar van de tweede graad is aan de beurt voor de onderwijsvernieuwing. Zodra de nieuwe lessenroosters bekend zijn, vind je ze hier.

 

Studiegebied mechanica - elektriciteit.

​Module BMBE hoeklassen.

Duur 24 weken.

Module MIG/MAG hoeklassen.

Duur 12 weken.

Module montagetechnieken.

​Duur 24 weken.

Bedrijfsbeheer.

Leerlingen die slagen voor het vak bedrijfsbeheer ontvangen het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer. Dit attest is vereist bij de vestiging als zelfstandige.​ (over 2 modules)

TIG hoeklassen.

Duur 9 weken.

MIG/MAG plaat.

Duur 12 weken.

MIG/MAG buis.

Duur 12 weken.

TIG plaat.

Duur 9 weken.

Specialisatie

TIG buislassen.

Duur 9 weken.

BMBE plaatlassen.

Duur 21 weken.

Specialisatiejaar: garantie op werk! 

BMBE plaatlassen, TIG buislassen.

Leerlingen die slagen in het specialisatiejaar ontvangen het diploma secundair onderwijs.
Dit specialisatiejaar heeft twee doelstellingen. De vakbekwaamheid wordt verder uitgediept of gespecialiseerd en het gedeelte algemene vorming krijgt weer meer aandacht. Het resultaat is een volwaardig diploma secundair onderwijs. Net als in de andere onderwijsvormen opent dit diploma de poort naar hogere studies​.