© 2020 by WDV4GISO

Privacyregels

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • agenda

GISO project 'Bruggen bouwen' in de prijzen...

03.01.2016

 

"Bruggen bouwen" is een project van het GISO met als doelstelling het talent voor techniek bij jongeren op te sporen en te promoten. Concreet bezoeken wij met onze mobiele werkplaats de basisscholen uit de omgeving en laten de leerlingen van de hoogste graad zelf aan de slag gaan met een technisch projectje. De workshops staan onder de deskundige begeleiding van onze techniekleerkrachten en de leerlingen van de eerste graad van het GISO en worden ondersteund door zelf ontworpen werkboekjes en stappenplannen.

De mobiele werkplaats is feitelijk een gesloten aanhangwagen die ontworpen is om binnen de kortste keren de klas of de speelplaats om te toveren tot een echt atelier met werkbanken, gereedschappen, pictogrammen en al het materiaal dat nodig is om een werkstuk te realiseren.

 

Op die wijze helpt het GISO niet alleen de eindtermen voor techniek te realiseren in de basisscholen maar laat het de jongeren ook proeven van techniek en het technisch proces en van de keuzemogelijkheid voor de STEM-studierichtingen* in het onderwijs, die door de Vlaamse overheid sterk gestimuleerd worden.

In die context heeft de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant dan ook besloten op 10 december 2015 om het GISO-project met een subsidie van maximaal 3620 euro te ondersteunen.

 

 

(*) STEM staat voor Science - Technology – Engineering en Mathematics (wetenschap - techniek - werktuigkunde en wiskunde)

 

www.talentvoortechniek.be

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Archief
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now