© 2020 by WDV4GISO

Privacyregels

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • agenda

Nieuwe 'oude' GISO site...

23.02.2017

Om de dorpskern nieuw leven in te blazen heeft de gemeente een publiek-private samenwerking afgesloten met buurtontwikkelaar Matexi. Via deze samenwerking willen we de vernieuwing kwalitatief inzetten en de buurtbewoners en bezoekers op korte termijn resultaten laten zien en ervaren.


In het hart van de gemeente voorzien we woonruimte, bijkomende commerciële ruimtes, een nieuw kinderdagverblijf, ontmoetingsplekken en ondergrondse parkeerplaatsen.


Naast de extra ruimte wordt sterk ingezet op de leefbaarheid en bereikbaarheid van de omgeving, met heel wat groen en doorsteken voor fietsers- en voetgangers.

 

Het project bestaat uit 4 grote sites die op termijn met elkaar verbonden worden. De nieuwe woonbuurt omvat een programma met 96 appartementen en 26 woningen. Er worden voldoende ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. Vernieuwend is dat er ook co-housing aangeboden wordt. Dit schept de mogelijkheid aan bewoners om een tuin en ruimtes te delen. En zo willen we de betaalbaarheid voor jonge gezinnen garanderen.

 

Naast woongelegenheid wordt sterk ingezet op de leefbaarheid en bereikbaarheid van de omgeving. De 4 deelgebieden zullen op termijn met elkaar verbonden worden, met de nodige aandacht voor groen en fiets- en wandelpaden die de zogenaamde doorwaarbaarheid van Machelen zeker ten goede komen. De drie straten worden heraangelegd. Hierbij onderzoeken we of deze verkeersluw kunnen ingericht worden.

 

De huidige Strijkwinkel, het GISO en het OCMW krijgen een onderkomen elders in de gemeente. Met deze vrije plekken voorzien we ook bijkomende commerciële ruimtes, ontmoetingsplekken voor omwonenden en een ontmoetingsruimte. Sporthal Robusta wordt volledig geïntegreerd binnen de buurt, met een verbeterde toegankelijkheid.

 

En centraal staat de bouw van een nieuwe kribbe op de site waar nu het oude postgebouw staat.

 

Het geheel zal opgetrokken worden uit vooruitstrevende en duurzame materialen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Archief
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now